emmawatson3Livia Firth er ikke fremmed for den røde løber: hun er gået ned ad mange af dem med sin mand, den Oscar-vindende skuespiller Colin Firth. Men Livia er ikke tilfreds med bare at bære designermode til prisuddelinger. Hun er så engageret i begrebet bæredygtig mode, at hun i 2009 startede The Green Carpet Challenge (grøn løber udfordring), et løbende initiativ, der har til formål at tilskynde stjernerne til at vælge grønt design, når det er tid til at prøve outfit til den røde løber.

Fem britiske designere, herunder Christopher Kane, Victoria Beckham, Erdem, Burberry Prorsum og Roland Mouret blev for nylig stillet en bæredygtig designopgave af The Green Carpet Challenge. Med Emma Watson som deres model, fik de til opgave at designe et bæredygtigt look, der kunne sælges på Net-a-Porter.

Livia Firth har udtalt, at The Green Carpet Challenge-kollektionen”vil arbejde på to niveauer: på verdens røde løbere for at få vores favoritstjerner til at klæde sig i bæredygtig stil foran blitzlysene og på bunden af forsyningskæden, i form af producenter over hele verden. Hensigten er at skabe et systemskifte.”

Etisk ansvarlighed har Emma Watsons opmærksomhed. Hendes begejstring for fair trade og bæredygtigt produceret tøj stod klart, da skuespillerinden tog en universitetsuddannelse på Brown for at udvide sin forståelse af globale bæredygtige initiativer. I 2010 udviklede den succesrige rollemodel en af ​​tre kollektioner for Fair Trade-mærket People Tree, et år senere frembragte et samarbejde med Alberta Ferretti den smukke kollektion Pure Threads,  og en rejse til township’ene (lejre af blikskure) i Bangladesh’ hovedstad Dhaka.

Emma Watson fortalte Net -a- Porter, at ” Livia har skabt en lobbyvirksomhed, der kan lægge pres på regeringer og virksomheder for at tilskynde dem til at tage udgangspunkt i etisk ansvarlighed. ”

Læs mere på Eco Fashion World