Villa-Blabar-pS-Arkitektur-537x442
Studio pS Arkitektur har nylig afsluttet en kulsort familiebolig lige uden for Stockholm. Villa Blåbär er helt dækket med sort tagpap, en naturlig isolator, der giver bygningen en unik æstetik. Den exceptionelle villa er opvarmet af geotermisk energi, og det svæver over jorden på betonblokke for at give udsigt.

Villa Blåbär i Nacka, Sverige, har sit navn fra det mørkeblå europæiske blåbær (Vaccinium myrtillus). Det opstod over en række besøg og workshops, hvor arkitekter og kunder spillede op med forskellige volumener og testede modeller og ideer. Villaen står på pæle på en klippe for at hæve sig over jorden, og dens form er dikteret af den omgivende natur.
VillaBlbr110

Villaens sorte eksteriør står i stærk kontrast til  et skarpt hvidt interiør, som er fyldt med naturligt lys. Alle værelser er på samme niveau, og garderobeskabe, belysning og stikkontakter er skjult i vægge og lofter for at skabe et enkelt og rent look. Soveværelset i dette energieffektive hjem har den mest spektakulære udsigt, så indbyggerne kan nyde skoven indtil dagens allersidste minut.

Kilde: Inhabitat.com