20110918_OPINION_ALLERGYmcs-slide-BBK1-jumbo
Den danske fotograf Thilde Jensen kom til New York i 1997. Seks år senere blev hendes liv og karriere vendt på hovedet, fordi hun udviklede alvorlig Multiple Chemical Sensitivity (MCS ). Det urbane liv, hun tidligere havde  navigeret så ubesværet i, blev derved forvandlet til en kamp i en giftig krigszone. Da hendes immunforsvar brød sammen, var hun tvunget ud på en overlevelsesrejse, der ødelagde hendes hidtidige liv og karriere og brød med al komfort.

De efterfølgende år var en lektion i grundlæggende overlevelse. Thilde Jensen levede i skoven og var nødt til at bære respirator, når hun besøgte civilisationens supermarkeder, læger, kontorer og banker. Til hendes overraskelse begyndte en ellers usynlig subkultur af mennesker, der delte denne form for isoleret eksistens, at dukke op.

“The Canaries” af Thilde Jensen, er en intim rejse gennem en sensitiv dimension af virkeligheden, hvor gamle biler, aluminiumsfolie, masker og hjemmelavede telefoner er vigtige fornødenheder for at overleve. Bogen er en autentisk fotografisk dokumentation af livet på kanten af ​​den moderne civilisation.

Thilde skriver: “Efter Anden Verdenskrig er produktion og brug af syntetiske kemikalier eksploderet. I løbet af en gennemsnitlig dag, kommer folk i kontakt med et væld af kemikalier. I et supermarked indhalerer man op til 20.000 forskellige syntetiske forbindelser. Som et resultat af forekomsten af ​​sådanne syntetiske kemikalier, menes det, at mere end ti millioner amerikanere har udviklet en invaliderende tilstand kaldet Multiple Chemical Sensitivity (MCS ).

Mange mennesker med MCS er tvunget til at leve i afsidesliggende områder i telte, biler eller trailere. Andre er fanger i deres hjem med avancerede luftfiltersystemer til at holde udendørs luft fra at forurene deres ånderum. ”

“The Canaries” af Thilde Jensen, 2013: Bogen er indbundet, 156 sider med 71 billeder og 4 indstik. Den kommer håndbundet med aluminiumsfolie og håndskrevet etiket. Den koster $ 65.

Hvis du vil købe bogen, klik